ΓΑΛΛΙΚΑ

 

Τα Γαλλικά είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιλιέται σε όλες τις ηπείρους. Διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία ως δεύτερη γλώσσα (κατόπιν επιλογής) από την Ε' και ΣΤ' δημοτικού.

Οι γονείς μεγάλωσαν με τα έργα του Βολτέρου, του Ουγκώ, του Ρεμπώ και του  Μολιέρου, τα παιδιά με τις περιπέτειες του Αστερίξ και του μικρού Νικόλα και οι νέες γενιές περνούν ευχάριστες ώρες με τα γαλλικές ταινίες όπως την Αμελί. Ο πολιτιστικός δυναμισμός του γαλλόφωνου κόσμου είναι εμφανής και στον τομέα της ομορφιάς, της μόδας και της μαγειρικής. Και φυσικά και στον αθλητισμό, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, όπου ο Ζιντάν αποτελεί πρότυπο των παιδιών, αλλά και στα χειμερινά σπορ και στο τέννις. Η γαλλική γλώσσα, με ένα μεγάλο ποσοστό του λεξιλογίου της προέρχεται από την ελληνική γλώσσα, είναι εύκολη στην εκμάθησή της από τους μαθητές. Πέρα από αυτό, είναι μια εύχρηστη και χρήσιμη γλώσσα, που θα δώσει ένα πλεονέκτημα στους μαθητές τόσο στην φοιτητική όσο και στην επαγγελματική τους καριέρα.Ομιλούμενη σε 5 Ηπείρους από 265 εκατομμύρια ανθρώπους, η γαλλική γλώσσα αποτελεί τη μόνη παγκόσμια γλώσσα μαζί με τα αγγλικά. Παράλληλα η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας βοηθάει στην εύκολη εκμάθηση όλων των λατινογενών γλωσσών(ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά,..) Η χρήση της γαλλικής γλώσσας πολλαπλασιάζει τις ευκαιρίες εύρεσης εργασίας σε πολυάριθμες γαλλικές και γαλλόφωνες πολυεθνικές εταιρίες σε ποικίλους τομείς δραστηριότητας.


Διπλώματα:

arrow DELF A1

arrow DELF A2  

arrow DELF B1  

eiffel tower

 

arrow DELF B2  

arrow DALF C1  

arrow Κ.Π.Γ. (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας)

arrow DALF C2  

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.

Κύλιση στην Αρχή